Perkataan

0

Watak

0

Pembilang perkataan

Penghitungan perkataan sangat diketahui oleh orang yang dibayar untuk menulis. Sebilangan besar dokumen akademik mempunyai batasan panjang, sama ada 1,000 atau 80,000 perkataan. Walaupun ada batasan oleh perenggan atau halaman, yang paling umum adalah mengukur jenis halangan dalam kata-kata atau watak. Tetap dalam had adalah mustahak. Malah terdapat klasifikasi novel tertentu dengan jumlah perkataan. Pengiraan kata mempunyai sejarah panjang yang didorong oleh pelbagai tujuan. Tetapi tujuan awal pengiraan ini adalah untuk mengembangkan perbendaharaan kata dari jenis tertentu seperti kata-kata yang jarang, umum, berguna, atau penting dengan objektif utama menghasilkan kamus untuk pengajaran dan pembelajaran stenografi, ejaan, atau membaca dengan paling mudah dan mungkin dengan cekap.

Apa itu Wordcounter?

Wordcounter adalah alat yang memudahkan tugas menghitung watak, kata, ayat, perenggan, dan halaman dalam waktu nyata, bersama dengan tatabahasa dan ejaan. Antara faedahnya ialah analisis kepadatan kata, di mana anda dapat melihat istilah apa yang anda ulangi lebih banyak di seluruh teks (contohnya berguna untuk membuat SEO yang baik) dan, khususnya, jam randik untuk mengawal berapa lama ia bertahan. Ia juga dapat memberitahu anda berapa kali kata-kata teks anda diulang, serta pembinaan dua atau tiga kata yang paling biasa. Mencari corak dalam set tulisan yang besar sukar dilakukan dengan tangan, tetapi komputer dapat membantu. Word Counter membantu anda mula menganalisis teks secara kuantitatif tetapi menunjukkan kepada anda perkataan dan frasa yang paling biasa digunakan.

Penyemak imbas web moden menyokong penghitungan kata, dan terdapat banyak instrumen yang tersedia dalam talian, beberapa editor teks mempunyai alat asli untuk menghitung kata juga. Terdapat sedikit dan bahkan perbezaan yang besar dalam hasil penghitungan kata yang dihasilkan oleh mesin penghitung kata yang berbeza. Pada masa ini, tidak ada peraturan atau sistem yang menentukan instrumen atau skema apa yang harus digunakan untuk pengiraan kata, dan alat penghitung kata yang berbeda menggunakan skema mereka untuknya. Definisi kata yang paling umum adalah "huruf yang dikelilingi oleh celah, yang menyampaikan beberapa makna," tetapi program yang berbeza merangkumi makna yang berbeza dalam objek tunggal ini.

Pengiraan perkataan menggunakan Microsoft Word

Sebilangan besar orang menaip teks mereka dalam Microsoft Word, alat penghitung kata yang paling biasa. Statistik Microsoft Word menganggap segala sesuatu di antara dua ruang sebagai perkataan, sama ada angka atau simbol. Sebaliknya, Word tidak memasukkan statistik penghitungan kata dalam teks dalam kotak teks atau bentuknya, yang kadang-kadang berlaku untuk menambahkan sebilangan besar perkataan pada jumlah perkataan anda.

Alat kiraan perkataan tertentu

Alat khusus untuk pengiraan kata lebih tepat daripada Microsoft Word. Biasanya, pengguna dapat menentukan di mana anda mahu mengira nombor atau memasukkan teks dari objek tambahan ke statistik penghitungan kata. Alat penghitung kata terbaik biasanya mempunyai peluang penghitungan kata dalam tajuk, footer, nota, nota kaki, nota akhir, kotak teks, bentuk, komen, teks tersembunyi, teks dalam dokumen terbenam dan terpaut. Juga, mereka dapat memberikan jumlah kata dalam sebilangan besar format fail.

Mereka mengatakan bahawa kerana perbezaan ini jumlah kata yang dihasilkan oleh alat kiraan kata tertentu biasanya lebih banyak mengira kata / unit daripada jumlah kata dalam Microsoft Word.

Aplikasi untuk mengira perkataan

Walaupun mereka tidak memiliki fungsi sebanyak versi desktop, ada juga aplikasi mudah alih untuk menghitung kata dan karakter. Dalam kes Android, kita dapat menggunakan Word Counter, aplikasi sederhana yang hanya menghitung kata, watak dengan spasi, watak tanpa spasi dan frasa.

Aplikasi iPhone lebih asas lagi, dan tajuknya memberi sedikit ruang untuk ketidakpastian: Tunjukkan jumlah kata, watak, atau perenggan, dan inilah yang dilakukan oleh aplikasi, tidak lebih atau kurang.

 • Perkataan
  0
 • Perkataan Unik
  0
 • Watak
  0
 • Watak(tiada ruang)
  0
 • Kalimat
  0
 • Kalimat Terpanjang (kata-kata)
  0
 • Kalimat terpendek (kata-kata)
  0
 • Purata Ayat (kata-kata)
  0
 • Purata Ayat (watak)
  0
 • Rata-rata. panjang perkataan
  0
 • Ayat
  0
 • Halaman
  0
 • Suku kata
  0
 • Garisan
  0
 • Waktu membaca
  0
 • Masa Bercakap
  0
 • Masa Menulis Tangan
  0

Kami menggunakan kuki, hanya untuk mengesan lawatan ke laman web kami, kami tidak menyimpan maklumat peribadi.