Riječi

0

Simboli

0

Brojač simbola

Što je brojač znakova

Brojač znakova definiran je kao brojanje ili kalkulator znakova koji se koriste u bilo kojem tekstu. Brojači znakova dostupni su u formatima datoteka i kao web platforma koja je jednostavna i praktična za upotrebu. Ponekad korisnici alata za brojač znakova preferiraju jednostavnost u odnosu na detaljne informacije o pisanju koje brojač riječi obično nudi, a to je ono što ovaj alat za brojače nudi. Brojač znakova određuje i broj znakova i broj riječi, što je često jedina informacija koju trebate znati o svom pisanju. Kroz ovaj alat odmah dobijate detaljne informacije brzinom munje.

Koliko je važno koristiti Brojač znakova

Kad god i gdje god je važan broj stvarnih znakova u tekstu, važnost upotrebe brojača znakova raste. Na primjer, za studente često postoje neka ograničenja ili minimumi za njihove domaće zadatke. Isto vrijedi i za prijave na fakultete, suradnike u kompanijama ili vlasnike preduzeća. Ako ih se pridržavate, to može imati značajan utjecaj na način na koji se vaše pisanje pregledava i ocjenjuje, jer alat pomaže i pokazuje jeste li sposobni slijediti osnovna uputstva ili ne. Brojač znakova može vam osigurati da slučajno ne prijeđete ograničenja ili čak da ne ispunite minimum koji može biti primarna metrika vaših tekstova.

Ove informacije o broju znakova u tekstu mogu biti vrlo korisne i za pisce. Poznavanje broja riječi, znakova, redova itd. Može pomoći piscima da bolje razumiju dužinu svog napisanog sadržaja, a zatim olakšava rad na prikazivanju stranica teksta na specifičan način. Za one pisce koji pišu za novine i časopise, posebno tamo gdje je ograničen prostor, poznavanje prednosti upotrebe brojača znakova može pomoći piscu da u taj ograničeni prostor unese najpotrebnije informacije. Nadalje, za one koji traže posao znavanje broja znakova u njihovom životopisu može biti od ključne važnosti da bi sve informacije koje žele napisati dobili na jednoj stranici. Pisci se mogu zavaravati s različitim fontovima, veličinama i razmacima kako bi prilagodili broj znakova koji mogu stati na jednu stranicu, ali od vitalne je važnosti znati količinu koju pisac pokušava dati na jednoj stranici.

Kako se koristi brojač znakova

Da biste saznali i izračunali broj znaka i riječi zapisa, kopirajte i zalijepite tekst pravo u alat za brojač znakova. Ako niste pripremili sadržaj za brojanje znakova, možete pisati izravno u područje teksta tog alata. Nakon što to učinite, mrežni alat za brojač znakova na mreži odmah će prikazati oba broja za vaš umetnuti tekst. Alat za brojač znakova može biti koristan i prikladan u mnogim slučajevima. Ipak, ovaj alat može biti posebno koristan kada pišete za minimalno i maksimalno ograničenje broja znakova.

Brojač znakova često se koristi samo za engleski jezik, što je pogrešna tvrdnja. Alat može biti koristan onima koji pišu na neengleskim jezicima, gdje je broj znakova važan i važan. Na primjer, to može biti slučaj za sljedeće jezike: korejski, japanski, kineski itd., Gdje se čini da su znakovi osnova pismenog jezika. Čak i za one ljude koji ne pišu na engleskom, samo poznavanje upotrebe brojača znakova za pisanje je vrlo korisno za njihovo pisanje.

Kako brojati znakove u softveru za obradu teksta

OpenOffice - Odaberite traku izbornika "Alati", a zatim kliknite "Brojanje riječi". Jednom će se pojaviti skočni dijaloški okvir koji će prikazati tačan broj znakova.
AbiWord - Odaberite meni "Alati". Zatim pritisnite "Brojanje riječi". Skočni prozor će vam dati ukupan broj znakova.
Microsoft WordPad i Microsoft Notepad jednostavni su uređivači teksta i oba softvera ne sadrže funkciju brojača znakova.

Kako brojati znakove u MS Wordu

Microsoft Word ima sjajnu značajku za izračunavanje riječi u dokumentu. Pored broja riječi, MS Word može ponuditi i brojanje znakova korištenih u izvještaju. Poznavanje broja znakova u vašem radu je korisno, bez obzira jeste li vlasnik tvrtke, student, pisac itd. Na primjer, kao slobodni pisac, klijent često može imati određeni broj znakova koji želi da dobijete, ili za vlasnike preduzeća obrazac za kontakt za klijenta može se činiti specifičnim za broj znakova.

Koja su glavna ograničenja broja znakova

Općenito, većina internetskih brojača znakova na mreži nema ograničenja za dužinu teksta koji ubacite za brojanje. Međutim, neke web stranice i aplikacije na društvenim mrežama ograničavaju prekomjernu upotrebu znakova u tekstu. Stoga su ograničenja riječi i znakova prilično česta, posebno danas na Internetu. Većina ljudi vjerovatno ima 140 znakova u slučaju tweetova na Twitteru, ali ograničenja znakova nisu definirana na Twitteru.

Kao i bilo koja druga web lokacija na društvenim mrežama, na primjer, Facebook ima specifične zahtjeve za dužinom pisanja na feedu, objavljivanja

 • Simboli
  0
 • Simboli (nema razmaka)
  0
 • Riječi
  0
 • Jedinstvene riječi
  0
 • Kazne
  0
 • Najduža rečenica (riječi)
  0
 • Najkraća rečenica (riječi)
  0
 • Pros. Rečenica (riječi)
  0
 • Pros. Rečenica (znakovi)
  0
 • Prosječno. dužina riječi
  0
 • Stavak
  0
 • Pages
  0
 • Slogovi
  0
 • Linije
  0
 • Vrijeme čitanja
  0
 • Speaking Time
  0
 • Vrijeme pisanja rukom
  0
Gustina

Koristimo kolačiće, samo da bismo pratili posjete našoj web stranici, ne pohranjujemo nikakve osobne podatke.